Dru Meditatie

Over meditatie

Meditatie is eigenlijk met opmerkzaamheid in het huidige moment zijn.
Je energie richten op één ding. Mindfull/ bewust aanwezig zijn in het NU.

In Dru Meditatie wordt dat bewerkstelligt door alle lagen van ervaring erbij te betrekken. 

We ervaren onszelf en onze omgeving door middel van ons lichamelijke zintuigen, door onze gevoelens en onze gedachtes daarbij en soms ook nog door middel van onze paranormale zintuigen: zo kunnen we helder voelen, horen, ruiken, zien of helder weten.

Meestal zijn je gedachten bezig met situaties uit het verleden of de toekomst. Of zijn we druk met anderen bezig. Hierdoor verlies je energie.
Als het je lukt om helemaal thuis te komen in dit ene moment: het Nu, zul je de enorme waarde daarvan leren kennen. De ervaring van je leven transformeerd dan compleet.  
Kijk ook eens naar de voordelen & resultaten van meditatie

Tijdens Dru Meditatie, volgen we de natuurlijke stroom van de mens die wil gaan mediteren/ zijn of haar bewustzijn wil verruimen.

Eerst besteden we dan ook aandacht aan het lichaam, het meest op de voorgrond zijnde aandachtsgebied. We zullen het lichaam helpen door stress los te laten middels Dru Yoga en te ontspannen, zodat je je relaxt en prettig gaat voelen. Dan kan ook je geest tot rust komen en bereid je je voor om andere bewustzijnslagen in jezelf te ontdekken, middels de juiste zithouding en pranayama.

  • Dru Yoga Meditatie doen we vrijdagochtend van 10.00 - 11.00 in Centrum de Anch voor een vrije donatie, dit gaat naar een project in Egypte. je kunt je per keer opgeven hiervoor: beperkt plek.

In de basiscursus van 4 keer, We oefenen naas stressrelease technieken, ook de juiste zithouding, behulpzame ademhalingen, pranayama genaamd, en mudra's. Ook maken we kennis met de werkzame kracht van mantra's en affirmaties en eindigen altijd in diepe ontspanning. Zo leg je een mooie basis voor je meditaties thuis en als je wilt voor de rest van je leven. Eventueel kun je nog de cursusmap aanschaffen voor €5,00 mocht je dit willen en een ontspanningscd bestellen.

  • Basiscursus start op 20 en 27 november & 4 en 11 december  van 13.15 - 15.15  vrijdag in centrum de Anch, Winsum. Voor €75,00. 

 

  • Meditatie kun je ook komen doen op zondag van 20.00 - 21.00 op het stadsverlichtingsmoment. 19.30 is er thee, graag even aanmelden uiterlijk een dag van te voren. Vrijwillige bijdrage.

 

Ik zie graag je opgave tegemoet. centrumdeanch@gmail.com of 06-43077277

Peace, peace, peace.........