Dru Zwangerschaps Yoga

Zwangerschaps Yoga

In onze drukke maatschappij en in je drukke leven is er soms nauwelijks tijd en ruimte om aandacht te geven aan je zwangerschap.  Het is een hele belangrijke periode in je leven.. Hierin wordt jij gevormd tot de moeder die je kunt zijn voor je kind dat gaat komen. En wordt je kind gevormd, met hopelijk alles erop en eraan!
Deze lessen helpen je in dit proces door je o.a steeds weer terug te brengen naar je lichaam en je kindje. Je geeft jezelf en je kindje de ruimte om te zijn en de ontspanning die jullie nodig hebben.

voor je lichaam
Je lichaam vind ondersteuning in de oefeningen die we doen, in deze bijzondere periode.
Zij zullen versterkend zijn, je meer lichaamsbewustzijn geven.
Je leert voelen wanneer het echt tijd is om te ontspannen en hoe je dit kunt doen.
voor je geest
Je geest vind rust in het volgen van de oefeningen met aandacht/concentratie en ontwikkelt vertrouwen in het mooie natuurlijke proces van de zwangerschap in het weten dat je een uur en kwartier besteed aan jezelf en je kindje in deze bijzondere transformatie periode.
voor je contact met je kind
Meer en meer komt en maak je ruimte in je lichaam en voor jezelf als aanstaande moeder, of als je als moeder bent, maak je ruimte voor dit nieuwe kind , dat geboren wil worden en bij jou/jullie gekomen is.

In principe kun je de eerste periode van je zwangerschap nog aan mijn gewone lessen yoga deelnemen, totdat het te zwaar wordt en er meer specialere aandacht nodig is. Hiervoor kun je ten alle tijde contact met me opnemen. Dru Yoga is namelijk een hele zachte vorm van yoga en ook mensen met andere beperkingen dan een zwangerschap doen mee met mijn lessen. Ik zal je dan extra aanwijzingen geven.

Meestal zo tussen week 22 en 28 weken zwangerschap komt de zwangerschapsyoga in beeld. Zo kunnen we ons meer richten op specefieke spieren die in een zwangerschap van belang zijn.  Extra aandacht en kennis van het bekken en de bekkenbodem. De lasten en lusten van de zwangerschap. De juiste zit, sta en lig-houdingen oefenen.
Je zult bepaalde ademhalingen aanleren, waarmee je de weëen op kunt vangen en het persen kunt begeleiden.
Maar je leert ook hoe je je het beste kunt ontspannen en contact kunt maken met je kindje.
Deze keer duurt de cursus 6 x keer voor €75,00.  Altijd les bij te boeken. Er is plek voor hooguit 5 vrouwen.

Voor partners veranderd er ook veel en zij mogen mee naar de partnerles, waar jullie samen veel baad bij kunnen hebben. Je partner leert hier veel over de veranderingen in een vrouwenlichaam, de hormonen tijdens de bevalling en hoe te handelen voor, tijdens en nadat de baby er is. Vertrouwen in elkaar, communicatie en aanraken/masseren komt allemaal aan bod in de twee lessen die je overigens los kunt inkopen. €50,00 per twee uur per stel, tijd in overleg.  Op aanvraag te boeken. Graag zo rond de 25ste week en rond de 32ste week. 


Veel verzekeraars vergoeden zwangerschapsyogalessen.

Mijn cursussen kenmerken zich door veel persoonlijke aandacht.

We beginnen weer op woensdag 15 mei van 20.00- 21.15  t/m 26 Juni 2019. Niet op 12 juni.