Yoga Nidra

Yoga Nidra, wordt wel "de yoga van de slaap" genoemd.

Op z'n best, is het een techniek, waarbij je de dagelijkse werkelijkheid achter je laat, je bewust leert te ontspannen op alle niveau's en tegelijkertijd ben je allert en richt je je aandacht op verschillende dingen en "wordt je je gewaar". Dit proces gaat steeds dieper, naarmate je je erin oefent. Misschien val je erbij in slaap, maar iets in jou blijft wakker en neemt waar.
Misschien val je in meditatie...

Yoga Nidra, is het bewustzijn in een staat tussen waken en slapen in, maar is aan geen van beidde onderhevig. 

Eerst richt je , begeleid door mij, zoals aangegeven door Swami Satyananda Sarawati, de aandacht op het lichaam, op ademhaling , op bepaalde intenties die je voor jezelf hebt, zoals: Ik wil weten wat mij te doen staat in dit leven, of Ik wil worden wie ik in wezen ben....je ultieme Sankalpa of wezensintentie, komt vanzelf naar boven op den duur.
Op universele beelden, omdat die meer oproepen dan woorden kunnen doen, en eindig je met je besluit.

In Yoga Nidra verlaat je de Waakstaat,
ga je door de Droomstaat heen,
de Diepe Slaapstaat in,
maar blijf je volledig wakker.

Yoga Nidra stelt je in staat gemakkelijker op je intuitie af te stemmen, inspiratie te ontvangen, een antwoord te ontvangen op al je problemen, te ontdekken wie je werkelijk bent en zo een betekenisvol en vredig leven te leiden.

Slaap is niet per definitie ontspanning, het geeft enkel pauze van de geest en het gevoel.De droomstaat van de aboriginels heeft meer van deze ontspanning

Werkelijke ontspanning is vrij zijn van welke gehechtheid dan ook.

Uiteindelijk blijft de staat van Samadhi, pure gelukzaligheid, en deze is niet onderhevig aan welke verandering buiten of binnenin je dan ook.

Welkom om es uit te proberen. Steeds dieper ga je, als je het regelmatig beoefend.

 

Informeer via App/Sms/belletje/voicemail op 0643077277

 

PS: in oktober organiseer ik een spirituele reis naar de Piramides en woestijn van Egypte, daarom geen les op 17 oktober. ben je nieuwsgierig kijk dan eens op
https://www.anch-bronvanlevensenergie.nl/274989917